maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vähän lisää leireilyä (;

Nytte tuli tämmönen kirjotusvimma, niin keksin postauksen aiheeksi leireily ja aikasemmat leirit ja tallien arviointi (:



Kumpumäen tila v. 2007

Ekalla leirilläni menin ns. tutulle ja turvalliselle vakkari tallille KumRalle. Oli kyllä aika jännää silloin kun koiti ensimmäinen leiri (: Kummiskin hoitsuni oli tällä leirillä eestinponi nimeltä Roope. Roope oli aika iso poni ja itse olin sellainen pikku natiainen, mutta onneksi Roope oli tosi kiva hoidettava. Leiristä mieleenpainuvia kommelluksia oli se, kun hevoset säikähtivät maastossa ja lähtivät kiitolaukkaa tallille. Myös se jäi mieleen kun hyppäsin Roopella ja yhden tunnin aikana tipuin kahdesti, aika säälittävää (; Mutta mieleen jäi myös Molla-nimisellä hevosella liinatunti ilman jalustimia ja vesi sateessa. Myös hieno plussa oli keskiyöllä pidetty leikkitunti, jonka ratsastin Pörri-suokilla (; Leirin lopuksi oli leirikisana joukkuekisa. Kisassa oli tehtävärata, mihin kuulu vesilasin kanssa ratsastamista puomien yli, pujottelua, väärinpäin ratsastusta ja puomilabyrintti missä takaosakäännös oli todella käytännöllinen. Oman joukkueeni hevonen oli Piko ja meidän joukkueemme voitti. Mielestäni opetus oli (ja on edelleen) todella hyvää ja hevoset ovat todella kivoja (: Miinusta en nyt oikeen helpolla löydä KumRasta, mikä kertoo hyvästä tallista (: (alla olevat kuvat eivät ole leiriltä)

Roope </3

Paras suokki aina (; !

Sailan talli v. 2008 

Toisella leirillä ei haluttu lähteä kauas kotoa, joten menimme sailan tallille, jonne oli kotoa n. 20 km. Noh kumminkin sain hoitsuksi juuri sen mitä olinkin suunnitellut eli pienen shettiksen Mupen. Leiri meni muistaakseni ihan kivasti, vaikka hirveästi en muista yksityiskohtia tästä leiristä. Sen muistan, kun menin Mupella ja Saila sanoi, että olin 3. joka sillä on ikinä ratsastanut (: Muppe ratsastaessa oli ihan mukava, miinusta oli vaan se että se välillä tarvitsi jonkun toisen hevosen eteen tai se jäi vaan pyörimään keskelle. Kyllä Mupen sai komennettua pois keskeltä, että silloin vielä Muppe oli kiva. Toinen aivan ihana shettis, joka vei sydämmeni oli Nappula. Pelkkä ulkonäkökin oli joka lapsen unelma, sillä nappula on kimo (: Kummiskin Nappulalla en tällä leirillä monestikkaan mennyt, jos muistan nyt oikein, mutta jo kerta riitti ihastumaan tuohon ihanaan shettikseen ♥ Menin myös monella muulla ponilla, mutta nytten en muista jokaikisen nimeä... Leirikisana oli tehtävärata yksilösuorituksina. Itse radasta en muista oikeen mitään muuta kuin, että siinä oli 2 estettä (n. 20 cm, mutta sillon se oli jo korkea este xD) ja sijoituin Mupen kanssa 3. ja Muppe voitti kauneus kilpailun (; Paikkana sailan talli on ihan siisti, mutta opetus oli ehkä vähän kohtalaista näin jälkeen päin miettien ja hevoset oli ehkä vähän koulutukseltaan puutteellisia. Muuten ihan jees paikka.

Nappula ♥

Muppe ♥


Sailan talli v. 2009

Mentiin toisen kerran Sailaan leirille osittain ehkä siitä syystä, että ei uskallettu kokeilla uutta paikkaa. Noh hoitohevosena tai siis ponina oli taas Muppe. Muppe ei ollut enää yhtä kiva, kun se oli ollut vuosi sitten, koska se oli ruvennut käymään tunneilla ja siitä alkoi tulla semmonen, että: "en liiku ellei edessäni ole ketään". Viime vuodesta uutena temppuna oli paikalleen vämähtäminen ellei edessä ollut toista hevosta. Noh en antanut sen pilata leiriä, sillä pääsin kumminkin hyppäämään lemppari-shettiksellä Nappulalla kaikki este tunnit. Nappula oli ihan superi ja meillä oli tosi hauskaa. Pääsin menemään yömaastoon Nappulalla ja se oli toooosi ihana ♥ Kunnon tykki-shettis. Tavallisella maastolla menin Kalle-issikalla ja sillä oli kivat, tasaset askeleet, mikä oli kivaa maastossa. Mutta leirikisat meniin taas Mupella ja tänäkin vuonna oli tehtävärata yksilösuorituksena. Muppe oli radalla tosi laiska ja ei oikeen halunnut edes ravata. Kummiskin rataan kuului myös pujottelua, kavaletteja, voltteja, pysähdys ja pieni este. Oma sijoitukseni Mupen kanssa oli 5. sija.

Zico



Paras shettis kaikista (:


Pieni ilmavara (;
Pikku Muppe ♥


Keirramon talli v. 2010 

Menimme sitten kaverin kanssa uudelle tallille, kun haluttiin vähän lisää kokemusta erillaisista talleista. Noh valittiin Keiramon talli osittain siksi, että sisko oli käynyt leirillä siellä ja kehunut paikkaa. Myös tutkittiin miltä talli vaikutti ja menimme sitten sinne. Leirihoitsukseni sain Welsh-poni (en muista mikä welsh-poni nyt oli) Sohvin. Sohvi oli todella kiva hoitaa ja varustaakin, kunnes laittoi satulan selkään. Leiriltä muistan todella hyvin tunnin, jolla menin Viiru-nimisellä ponilla, koska Viirulla piti olla koko ajan jotain työskenneltävää, jotta se ei ruvennut temppuilemaan. Monella tunnilla pyysin, että olisin saanut mennä Sohvilla, niin vihdoin kun sain mennä, niin oli ilman satulaa -tunti. Se ihana luiseva selkä (; Hyppäsin kaikki estetunnit, paitsi maastoeste tunnin, Robinilla se oli ihan mukava poni. Varsinkin se oli hauskaa hypätä 1 m silmät kiinni ja kädet sivuilla (: Maastoesteillä hyppäsin Kuuballa, joka oli korkea hevonen, mutta ihan hauska tapaus. Myös hauskaa oli mennä koulutunti ilman satulaa/ilman jalustimia (en muista) Hasse-nimisellä kylmäverisellä. Kumminkin leirikisana oli joukkueratsastusta tehtäväradalla. Oman joukkueeni poni oli Robin ja kaverini joukkueen Paavo. Meidän joukkue voitti. Omasta mielestäni Keiramossa pahin ongelma on ilmapiiri, kun hoitajat saapuvat tallille. Muuten hevoset olivat mukavia ja opetus oli ihan mukavaa. 

Tosi iloinen heppatytsy (;

Sohvi ♥

Robin

Viiru (:

Relanderin ponitalli v. 2011

Seuraava talli, johon olimme menossa leirille, valittiin oikeastaan sen kuuluisuuden takia ja myös sisko-Jenna kehu paikkaa. Noh mentii sitten relluun ja sain hoitsukseni Pähkinän, minkä halusinkin. Pähkinästä jäi kyllä mielenkiintoinen kuva, koska kun haettiin hevosia pitkällä olevilta laitumilta, niin se vaan teki jotain pukki-pystyyn hyppimis-pommppuja. Noh eikun vaan taluttamaan. Estetunnit hyppäsin melkein kaikki Sennillä, paitsi yhden Lehvillä. Sennillä oli tosi kiva hypätä ja se oli ihan tykki poni. Menin vielä aika paljon poneilla, mutta yö maaston menin Pepillä ja oli kyllä todella kivaa. Leirikisat oli estekisat yksilösuorituksina ja mun ratsuni oli Senni. Tuli puhdasrata, mutta aikaa en muista, mutta ainakin se riitti 4. sijaan. Olin kyllä ihan pirun tyytyväinen Senniin, vaikka radalla oli semmoisiakin kammotuksia, kuin kaareva innari. Rellu kuuluu kyllä top 3 - lemppari talli listalle, koska hevoset ovat todella hyvä käytöksiä (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ja opetus oli todella hyvää. Unohtamatta hyvä kuntoisia tiloja, suosittelen lämmöllä (;








Ratsastuskoulu Pikkupihlaja v. 2012

(aiempi blogi teksti) Pikkupihlaja on aika mielenkiintoinen paikka, sillä hevoset (suurin osa) olivat mukavia, mutta opetus oli ainakin omaan tasooni verrattuna aika kehnoa ja en tykänny ollenkaan. Leirikisana oli esteratsastusta tyyliarvosteluna ja ratsuni oli Salli. En yhtään osaa sanoa monenneksi olisin voinut tulla, koska kerrottiin vaan voittaja, ei muuta.. 


Nora


Sallin kanssa kisoissa (:

Thabita

Kia

Salli ♥

Kia ja Thabita (:
(Melkein kaikki kuvat c. Suvi)

Relanderin ponitalli v. 2013

(aiempi teksti)


Robi ♥




Senni (:









Paras ♥

3 kommenttia:

  1. Ootko menossa tänä vuonna jollekin leirille? :)

    VastaaPoista
  2. Ootko menossa tänä vuonna jollekin leirille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan nykyään olla vähän liian vanha leireilyyn, muuten olisi ihan kiva päästä kunnon heppaleirille :)

      Poista